KARADENİZ ÇADIR KAMP TURU 3 GECE 4 GÜN
Karadeniz Yayla Kamp Turu, Fırtına Vadisi Kamp Turu, Rize Kamp Turu seçeneklerimizle yemekli ve yemeksiz bir kamp yaşamı için sizleri Doğu Karadeniz'in cennet yeşimi, mis kokulu ormanlarına bekliyoruz.
Her mevsim, temiz, güvenli ve ekonomik tatilin adresi Ezgi Turizm sizlere Karadenizin en güzel Kamp Yerlerinde Kamp Turu seçenekleri sunuyor. Sizde Çadır Kamp alanlarımızda konaklayabilir, aşağıdaki tur seçeneklerimizden faydalanabilirsiniz.
1. GÜN : HUSER YAYLASI - AVUSOR YAYLASI- AYDER YAYLASI- FIRTINA VADİSİ
Değerli misafirlerimiz son yıllarda özellikle sosyal medyanın yaygın kullanılmasıyla günbatımı ve bulut denizi meşjur olan, ziyaretçi akınına uğrayan Huser Yaylası gezi turu için sizleri Çamlıhemşin Çadır Kamp alanından araçlarımızla alıyoruz. Personelimizin ön bilgilendirmesinden sonra saat:11:00’da Huser Yaylası Turu (Günbatımı Salıncak Turu) ve Avusor Yaylası Turu için hareket ediyoruz.
Fırtına Deresi boyunca Ladin, Kestane, Gürgen, Ceviz, Ihlamur araçları arasından süzülerek olumuza devam ederken, yol üzerinde bir çok rafting tesisi yanından geçiyoruz. Zipline Aktivitesi yapmak, kahvaltı ve ihtiyaç molası için sizleri dinlendirmek adına dere kenarına sıfır noktada tesislerimizde 30-40 dakika mola veriyoruz.
Rize'nin en küçük ve şirin ilçesi olan Çamlıhemşin ilçesi içerisinden geçerek sola dönerek Hala Vadisine giriyoruz. Vadi Boyunca devam ederek turumuzun ilk noktası Tar Deresi, Bulut Şelalesine gidiyoruz. Araç girişi yasak olduğundan yol kenarın aracımızı çekip 40 dakika sürecek trekking yürüyüşümüz başlıyor. Rize Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan yürüyüş yolu boyunca sesinden ismini alan Tar Deresi boyunca sadece kuş sesi ve dere sesi duyacağımız yürüyüş yaparak Bulut Şelalesine varacağız. Tar Deresi üzerinde bulunan Bulut Şelalesi 3 Kademeli olarak 250 metre yüksekten akmaktadır. Bu özelliği ile ülkemizin en yüksekten akan şelalesidir. Şelalede 30-40 dakika fotoğraf çekimi ve dinlenmeden sonra geri dönüp araçlarımıza binerek Ayder Yaylasına çıkıyoruz.
Ayder Yaylası Horon Düzü, Kalegondan geçerek Gelintülü Şelalesi karşısında mola veriyoruız. Gelintülü Şelalesi 1350 Metre uzunluğula Türkiyenin en uzun şelalesidir. Ayder Yaylasında 1 Saat vereceğimiz molada öğle yemeği için yeterli zamanımız olacaktır.
Ayder Yaylası öğle yemeğinden sonra Buzul Gölleri ile meşhur olan, hala daha hayvancılığın ve aktif yaylacılığın yaygın olarak yapıldığı Avusor Yaylasına hareket ediyoruz. Avusor Yaylasına gelir gelmez kendinizi bambaşka bir dünyaya gelmiş gibi hissettiren yaylalardan bir tanesidir. Daha yaylaya gelmeden yol boyunca süzülerek giderken içinizi bir huzur kaplıyor. Yaylaya çıktığınızda bütün yılın yorgunluğunu atmış olacaksınız
Avusor Yaylası, Rize Çamlıhemşin’de yer alan, varır varmaz insanı ayrı bir dünyaya gelmiş gibi hissettiren yaylalardan bir tanesi. Dere kenarındaki virajlı yollardan kıvrıla kıvrıla çıkarken içinizi bir huzur kaplamaya başlıyor. Yaylaya çıkıp Kaçkarlar’ı karşınıza aldığınızda ise bu huzur katlanarak artıyor. Laz kültürünün yaşandığı Avusor Yaylası çığ tehlikesine karşı 70-80 tane taş evden oluşmatadır. 2400 metre yüsekliğindeki yayladan 1,5 saat yürüme ile Avusor Buzul göllerine çıkmak mümkün olsana zaman planlamasından dolayı göllere çıkamıyoruz. Avusor Yaylasından Altıparmak Dağlarını ve Kemerli Kaçkar Dağlarını izlemenin keyfine varacaksınız. Avusordan ayrıldığınız andan itibaren birdaha nezaman gelirim diye plan yapmaya başlarsınız.
Yaklaşık birbuçuk saat Avusor Yaylasında kaldıktan sonra Gün Batımı, Bulut Denizi ve Salıncak ile meşhur Huser Yaylası yolculuğumuz başlıyor. Karadenizin en yüksek yaylalarından olan Huser Yaylası 2400 Metre yüksekliktedir. Özellikle akşama doğru Bulut Denizi üzerinde oluşan Gün Batımı içinizi ölünceye kadar unutamayacağınız bir heyecanla kaplıyor. Huser Yaylası sizleri okadar etkilecekki her tarafı bir yağlıboya tablosu gibi.. Huser Turu için en güzel anlardan bir tanesi çayınızı içerken; hemen ayaklarınızın altında Palaçkur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Yaylaları, arkanızda Karadeniz sahil şeridi, hemen karşınızda Sal, Pokut ve Hazindağ Yaylası Sırtlarını temaşa edeceksiniz. Gün Batımından sonra Huser Turu sona eriyor ve Rize Kamp alanımızı gitmek için yola çıkıyoruz. Saat 20:00 sularında Çadır Kampında oluyoruz.
2. GÜN : GİTO YAYLASI - BADARA YAYLASI - ŞİMŞİR ORMANI - ZİLKALE -PALOVİT ŞELALESİ
Değerli misafirlerimiz Karadeniz Kamp Turu 2. gününde Yeşil Karadeniz’in incisi olan Gito ve Badara Yaylalarını keşfetmeye gidiyoruz. Sizleri Kamp alanında güler yüzlü personelimiz ve son modern araçlarımız ile sizleri karşılıyor Gito Badara Yaylası Turu için yola çıkıyoruz.
Fırtına Deresi boylu boyunca cennet yeşili mis kokulu ormanların arasında seyahat ederken, aracımızda çalan Karadeniz ezgileri ile birlikte eğleneceğiz.
Çamlıhemşin den çıkıp Çat Vadisine giriyoruz. Karadeniz’in meşhur yapımlarından olan Yüreğine Sor, ve Sevdaluk filmlerinin çekildiği Şenyuva Köyü (Çinçiva)’da duracağız. Çinçiva Kahvesinde çayımızı kahvemizi yudumlarken karşımızda 1699 yılında yapılan Osmanlı yapımı Çinçiva Köprüsü olacak. sevdaluk ağacı, sevdaluk pansiyon fotoğraf için uğrayacağımız noktalardan sadece bir kaçı…
Şenyuva’dan ayrılarak muhteşem vadi manzarasıyla yolumuza devam ederken Zilkale’ye ulaşıyoruz. Denizden 750 Metre Vadiden 100 metre yükseklikte bulunan Zilkale görünüşü itibariye adeta bir kartal yuvasını andırdığından görenleri büyülüyor. 13.YY’da Bizans’a bağlı Komnenos Hanedanları tarafından inşa edilen Zilkale 8 Burç ve bir gözetleme kulesinden oluşmaktadır. Zilkalenin en yüksek noktasına çıkınca bir tarafta tüm Fırtına Vadisini diğer tarafta Çat Vadisini ayaklarınız altına almış olacaksınız.
30 Dakika bir molanın ardından yolumuza devam ediyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkının en ihtişamlı doğal güzelliklerinden olan Palovit Şelalesine uğruyoruz. Palovit Şelalesi Karadeniz Bölgesinin en yüksek debisine sahip bir şelaledir. Dört tarafı çam ormanların içinden 15 metreden dere yatağına akan Şelale o kadar gür akıyor ki 5-10 metreden yakınına yaklaşmaya müsaade etmiyor. Palovit Şelalesinde 30 Dakika Kaldıktan sonra yolumuza devam ediyoruz ve Şimşir Ormanlarına Geliyoruz.
Dünyadaki Koruma altında olan 100 ormandan Türkiye’de ise birkaç ormandan biri olan Şimşir Ormanları yakalandığı tanımlayan bir hastalık ve şimşir Kelebeği adı verilen zararlı bir böcek tarafından kurumaya yüz tutmuş durumdadır. Bu haliyle bile özellikle düğün dış çekimlerinin vazgeçilmez noktaları arasına gelmiştir.
Şimşir ormanlarından ayrılarak yaklaşık 50 dakikalık bir tırmanışla Hemşinlilerin Yaylalarından Gito Yaylasına ulaşıyoruz. 2100 Metre yükseklikte bulunan Gito Yaylasında bulunan dağ evlerinde öğle yemeğimizi aldıktan sonra Tulum eşliğinde türkü söyleyip, horon oynayarak zamanımızı geçireceğiz. Hava müsait ise yaylada bulunan salıncaklarda bulut denizinin üzerinde uçabileceğiz. Yayladan Çat Yaylası, Pokut Yaylası ve Sal Yaylası, Fırtına Vadisi ve Karadeniz’in masmavi güzelliklerini fotoğraflama imkanımız olacaktır.
Gito Yaylası Turu için zamanımızı doldurarak yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuktan sonra muhteşem güzelliğiyle Badara Yaylası karşılıyor bizleri. Badara küçük anlamına gelmektedir. Egenin Hamsisi ve Kardeşim 2 başta olmak üzere birçok karadeniz film yapıtları burada çekilmiştir. Yayla içerinde bulunan küçük gölet etrafında gezinti yaparak beraberce yaylanın terası diye adlandırılan noktaya çıkarak fotoğraflarımızı çekiyor ve günümüzü ölümsüzleştiriyoruz. Son Olarak Meşhur Laz Böreğini tatmak için Badara Kafe Pansiyon Fatma Abla’nın yerine uğrayarak Gito ve Badara Turu programımızı bitiriyoruz. Ve Çamlıhemşin Fırtına Deresi sıfır noktasında bulunan Kamp Yerimize geri dönüyoruz.
3. GÜN : POKUT YAYLASI - SAL YAYLASI- ŞENYUVA KÖYÜ - TARİHİ KÖPRÜLER-ZİPLİNE
Sevgili misafirlerimiz bugün Çadır Kamp Alanında dinlenebilir yada bizlerle Pokut ve Sal Turuna katılabilirsiniz. Sizleri güler yüzlü personelimiz ve son model araçlarımız ile Kamp alanında karşıladıktan sonra personelimiz Tur hakkında sizlere kıza bir bilgilendirme yaptıktan sonra Pokut Turumuza başlıyoruz.
Amacımız sizleri yormadan dinlendirerek ve eğlendirerek gezdirmek….
Karadeniz bölgesinin eşsiz doğa güzellikleri, yaylaları ile meşhur Çamlıhemşin ilçesine ulaşıyoruz. İsteyen misafirlerimiz için 10 dakika alışveriş ve merkezden akan şelale yanında fotoğraf için duruyoruz. Çamlıhemşin’den Çat Vadisine girdikten sonra dere boyunca Ahşap ve Taş Konakların arasından süzülerek Ortan Köyü Goboş Köprüsü yanından geçerek Karadeniz dizilerine ev sahipliği yapan Şenyuva Köyüne (Çinçiva) ulaşıyoruz. Sevdaluk, Egenin Hamsisi, Yeni Gelin, Yüreğine Sor gibi filmlerin çekildiği Şenyuva Köyündeki Çinçiva kahvesinde kahvemizi yudumlarken; Osmanlı dönemi tarihi taş kemer köprülerinden olan Şenyuva Köprüsü (Çinçiva Köprüsü) seyrediyoruz. Şenyuva Köyünde verdiğimiz molada meşhur Sevdaluk Pansiyon ve Sevdaluk ağacının altında fotoğraf çektirmeyi de unutmayacağız. Şenyuvadan ayrılarak Pokut Yaylası için tırmanmaya başlıyoruz.
2050 rakımlı Pokut Yaylasına ulaşmak için orman içerisinden virajlı yollardan kıvrıla kıvrıla yaklaşık 55 dakika bir yolculuktan sonra yaylaya varıyoruz. Hemşin Kültürü yaylası olan Pokut Yaylasında sosyal medyalarda çekilen fotoğrafların çekildiği noktaya çıkarak muhteşem doğa güzelliğinin keyfini çıkaracağız. Yaylada bulunan tesislerde muhteşem manzara karşısında kahvaltı yapabilir yada öğle yemeğinizi alabilirsiniz. Karşı manzaramız Çat vadisi, Amlakit Yaylası ve Hazindağ Yaylası ve Çat Yaylası olacak. Hele de aşağıdan sis bulutu gelirse değmeyin keyfimize ….
Pokut Turu için gerekli zamanı ayırdıktan sonra Ezgi Turizm rehberimiz eşliğinde Çam Ormanların içerisinden geçerek 20-25 dakika patika yoldan yürüyerek Sal Yaylasına ulaşıyoruz. Hemşin Yaylalarının en güzel örneklerinden 2070 metre rakımda bulunan Sal Yaylasında yayla evleri ve çevre gezilerinden sonra tulum eşliğinde horonlarımız oynayıp coşuyoruz. Tulumla horon oynadıktan sonra Sal Yaylası zirvesine doğru yürüyüş treking yaparak yaylanın zirvesine çıkıyoruz. Kaçkar Dağları, Pokut Yaylası ve Karadeniz sahilinin zirveden muhteşem görüntüsü izledikten sonra Pokut ve Sal Yaylası Turumuzu sonlandırarak geldiğimiz rotadan geri dönüyor; kamp alanına yerleşiyoruz.
4. GÜN : ARTVİN BORÇKA KARAGÖL, MURATLI BATIK KÖY VE ÇORUH ZİPLİNE
Değerli misafirlerimiz, bugün kamp alanında son günümüz. Sizleri Araçlarımızla Çadır Kampından aldıktan sonra Borçka Karagöl Turu'na başlıyoruz.
Cankurtaran Tünelinden Geçiş:
Hopa-Borçka yolunu takip ederken sarp yolları aşmamızı kolaylaştıran Cankurtaran Tünelinden geçeceğiz. Karadeniz'i Erzurum üzerinden İran'a bağlayan ve yeni açılan 5228 Metre uzunluğundaki Cankurtaran Tüleni; yolculuğumuzu oldukça kolaylaştırıyor. Borçka ilçe merkezine varınca Çoruh Nehri kenarında bulunan Petrol İstasyonunda dinlenme ve ihtiyaç molası veriyoruz.
Muratlı Barajı Batık Köye varış:
Borçka Şehir merkezinden kareket ettikten sonta Karagöl Turumuzun ilk durağı olan Karşıköy Köyü, Muratlı Baraj Gölüne varacağız. Gölün üzerinde kalan Camii Minaresi ve Fabrika Bacası yerli ve yabancı misafirlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Muratlı Barajında 20-30 Dakika fotoğraf molasında arkadaşlarımız sizlere bölge hakkında bilgiler verecektir.
Şimdi Muratlı'dan ayrılarak Karagöl'e ulaşmak için Borçka-Camili (Machael) yolunu takip ederek tırmanmaya başlıyoruz. Bir bölümü asfalt yol, bir bölümü arnavut kaldırımlı yollarda Kestane, Gürgen, Ceviz ve Ladin ağaçlarının arasından devame ederek, cennet yeşili mis kokulu ormanları, yemyeşil dokusu, zengin yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle ülkemizin en bakir doğal güzelliklerinden Karagöl'e ulaşıyoruz.
Borçka Karagöl'e varış:
Şimdi Romantizim ve zamanı....
Karagöl Artvin'in Borçka ilçesı sınırları içindedir. 1800'lı yılların başlarında Klaskur Yaylası yakınlarında bulunan bir tepeden toprak ve kayaların kayması sonucu Aralık (Klaskur) deresini kapatması ile oluşmuştur. Dereden aşağıya akan aliviyonların gölü doldurmasıyla derinliği 30 metreden 8-10 metrelere kadar düşmüştür. Karagöl deniz seviyesinden 1450 Metre yüksekliğinde bulunmaktadır. 50 Bin Metrekare arazi üzerinde konumlanmış, göl etrafında hiçbir yapılaşma olmadığından bakirliğini korumuştur. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakmıştır.
Özlellikle sonbaharda ağaç yapraklarının renklerinin adeta bir renk cümbüşü oluşturması içe muhteşem bir görüntü oluşmaktadır. Karagöl Turu en güzen anlarından biri gölün etrafında bulunan patika yollarda yürümek olacaktır.
Çoruh Zipline-Borçka Barajı
Dönüş yolunda Borçka İlçe Merkezinden Artvin'e doğru yol alıyoruz. Sonrasında, Yol üzerinde Artvinin 3. Türkiyenin 65. büyük barajı olan Borçka Baraj Gölüne gidiyoruz. Borçka Barajı Türkiyenin 273,542 Hanesinin elektriğini karşılamaktadır. Artvin Şehir Merkezine 8 Km.Kala Borçka Barajı üzerinde boydan boya uçabileceğiniz Zipline aktivitesi için Türkiyenin en uzun parkurunu içinde barındıran Çoruh Zipline tesisine uğruyoruz. Burada hen Zipline hem de Motorlu Salıncak aktivitesi yapabileceksiniz. en son Saat 17:00 civarında Karagöl Turumuzu burada bitiriyor dönüş yoluna geçiyoruz. Rize varış saatimiz ortalama 19:30-20:00 civarlarındadır.
Bir başka Karadeniz Kamp Turumuzda buluşmak üzere.
Not: Kesin hareket 12 kişilik gurupların tamamlanmasıyla gerçekleşecektir.
FİYATA DAHİL OLANLAR
Cadır kamp alanı ve imkanlar
Sabah kahvaltılar
Akşam yemekler
Tüm gün geziler
Yorum bulunamadı!
Bu ürün için yorum bulunamadı. İlk yorum yapan siz olun!